Sneeuwstorm - Reisverslag uit Wenen, Oostenrijk van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu Sneeuwstorm - Reisverslag uit Wenen, Oostenrijk van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu

Sneeuwstorm

Door: $iui

Blijf op de hoogte en volg SiuSan

10 November 2007 | Oostenrijk, Wenen

Hoi allemaal,

Veel gedaan de laatste dagen, dus even een kort berichtje hierover..
Eergisteren tijdens de laatste afdaling (waarbij we trouwens een geweldig panorama uitzicht hadden over de bergtoppen hier in de buurt, oa. de Wilspitze, SUPER!!!) ben ik zusammen gestürzt (tegen elkaar gebotst) met iemand anders uit mn skiklasje, gelukkig niet te ernstig, zodat ik er met wat blauwe plekken en een lichte hoofdpijn vanaf ben gekomen, maar toch weer een wijze les dat ik in het vervolg toch maar met helm op ga skiën.

Verder was het weer gisteren en vandaag weer koud (-10 tot -15 graden) met een eindeloze hoeveelheid sneeuw, die van boven, opzij en zelfs onder leek te komen door een gure wind. Samengevat: sneeuwstorm! Geen pretje dus. Gisteren hebben we met zn allen staan blauwbekken onder aan de piste, omdat ook nog eens alle liften gesloten waren (maar beter ook, want in die sleepliften verander je helemaal in een sneeuwpop). Omdat we niet aan onze techniek konden werken, hebben we extra veel geoefend in het lesgeven aan elkaar. Ondanks mn hoofdpijn heb ik me opgegeven om mn prüfung in lesgeven gisteren te doen en het was al met al “ganz gut” :-D. Lekker dat ik dat alvast gehad heb. Dinsdag hebben we de theorie-prüfung en woensdagochtend de praxis-prüfung (dan moeten we tijdens een afdaling perfect voordoen hoe je bepaalde beginners-technieken skiet), dus keep your fingers crossed for me!!

Gisteravond was het vrijdagavond oftewel feierabend, met zn allen de bar in dus!! Het was erg gezellig, de bar was tot de nok toe gevuld met anwärter (wij dus), ausbilder (onze opleiders), stattlichen (andere skileraren die een hogere opleiding doen dan wij) en einheimischen (oftewel de lokale berggeiten), iedereen in zn mooiste en hipste outfit en dan komt het oefenen van een andere belangrijke kwaliteit die iedere skileraar onder de knie moet hebben: flirten! Hahaha! Erg grappig om te zien hoe er onderling contact gemaakt wordt en vooral om het flirten van de echte experts (onze opleiders, vooral Robert) af te kijken. Om even een zinnetje te noemen: “Und wie fühlst du heute? Locker? Treffen wir uns dann heute abend in der Sauna? Nein? Aah, dus hast eine Badewanne, naja, dann treffen wir uns doch da?!” Erg erg erg en vooral erg grappig! Ik heb me gelukkig aan de avances van alle overaged (bejaarde?) skileraren weten te onttrekken en ben om 1.00 veilig naar mn kamer gegaan, alleen
:-).
Pffff, vanochtend opstaan was echt extreem zwaar om 6.45!!! En dan te bedenken dat de anderen allemaal tussen 2.30 en 3.30 ins Bett zijn gegaan..

Vandaag dus weer sneeuwstorm en de liften deden het boven weer niet, dus bleven we vandaag lekker in het beschutte dal, een stuk comfortabeler!! ’s Ochtends oefenden we in Alpinkunde, oftewel wat te doen als er een lawine komt, dwz hoe spoor ik bedolven mensen op met een zendertje en een onvanger en hoe spoor ik bedolven mensen op met een sonde (= lange dunne stok, waarmee je sytematisch de hele lawine afprikt totdat je op mens stuit). Zeer interessant onderdeel van de cursus! ’s Middags deden we dan een beginnetje maken met snowboarden, wat helaas erg weinig voorstelde bij gebrek aan goede piste, maar wat toch handig was voor de techniek. En natuurlijk was het vooral lachen om iedereen totaal ongekontroleerd van het heuveltje naast ons hotel af te zien glijden, draaien en vooral vallen.
Vanmiddag hadden we vrij om wat te studeren. Deze tijd heb ik gebruikt om even bij te slapen, in bad te gaan (dagelijks ritueel, en lekker ook!) en inderdaad wat duitse rijtjes regels en wetgevingen enz uit mn hoofd te leren. Nu eventjes pauze, dus tijd om dit toch wat langere berichtje te typen :-).

Nou dat was het wel weer. Ik hoop dat het morgen wat minder noodweer is, zodat we onze techniek nog wat kunnen verbeteren op de piste. De komende dagen gaan iig bestaan uit üben üben üben en studieren..

Tot mails / sms / ziens!!
(Ik ben over ongeveer een week weer in NL, misschien ligt tegen die tijd Utrecht wel aan de kust als we alle nieuwsberichten over dreigende overstromingen mogen geloven ;-))

XX siusan

• 11 November 2007 - 15:07