winter en voor t eerst uit..
Door: $iui
Blijf op de hoogte en volg SiuSan
28 Februari 2007 | Oostenrijk, Innsbruck
Weer ns tijd voor n berichtje, dacht k zo :-)
Ben afgelopen zaterdag wezen skiën op de Stubaier Gletscher, dat is een gletscher in een dal vlakbij Innsbruck, 45 minuti met de auto. Ik heb namelijk besloten dat ik alleen nog maar naar hoge skigebieden ga om een gebroken been te voorkomen. Bovendien ben ik van plan om een helm te kopen, want ik zie zoveel schedeltrauma's voorbij komen in de kliniek.. Anyway, de gletscher lag er aanvankelijk lekker zonnig bij, maar zodra ik met de gondel boven was, bleek er een sneeuwstorm losgebarsten! Ik had eindelijk weer eens het gevoel dat het winter was. Ik heb zelfs mn ingebouwde bivakmuts uit mn jas gehaald en opgedaan, zo koud was het! Ik zag helemaal nix, maar het skigebied was mooi en de pistes gelukkig goed geprepareerd :-)
Zondag ben ik zowaar in de bergen gaan hardlopen met Michael I (lees: ik sjokte hijgend achter wit konijn/berggeit MI aan de berg op en kon nog net huffend en puffend uitbrengen "Ga jij maar alvast verder, ik kom zo wel"). Het zag er vast komisch uit. MI in aerodynamisch strak hardlooppakje, en ik met mn gewone wandelgympen en mn lompe trainingsbroek, haha! Het was wel heel lekker om even heel hard te zweten :-p Daarna was ik op de koffie uitgenodigd bij Elisabeth (andere vriendin van mn tante) en dat was ook weer reuze gezellig, vooral nadat ze me een paat schnapsjes had gevoerd, haha!
Maandag en dinsdag 2 daagjes op OK doorgebracht, vooral op de vaatchirurgie bij MichaelII, want die ken ik nu eenmaal het beste en dat is gewoon het meest relaxed. Bij hem weet ik precies wat ik doen kan/mag/moet ;-) Zo was ik weer zn brave "fleissige sekretärin" door gedurende alle OK's de protocollen te schrijven, zodat hij lekker achterover kon leunen en slapen. Ik heb mn eerste larynxmasker ingebracht (=alternatief voor tube, zal proberen een foto op mn andere site te zetten), en dat ging meteen goed, fijn! Een andere taak was om voor MII bij prof. Balogh te spioneren naar wat zij over hem zei. Een gevarieerd takenpakket dus :-) Onze patiënten waren enorme schatjes en de laatste dame zei al nakotsend van de narcose dat ze het "nett hat gefunden mit euch in OP" Leuk om te horen!
Gisteravond kwam buurmeisje van mn ouders Jolanda n nachtje logeren op doortocht van skivakantie naar huis. Ik kende haar helemaal niet, maar het was erg gezellig! We zijn samen een guinnessje gaan happen in de lokale pub, dus zo ben ik dan eindelijk eens het nachtleven van Innsbruck gaan verkennen :-D
Vandaag ben ik op de schmerzambulanz (pijnpoli) begonnen. Heel anders dan in NL! Maar gelukkig zijn ook hier de psychosomaten niet weg te slaan :-p
Vandaag ontdekte ik weer n nieuw stukje zknhuis, nl de fietstunnel. Net als in t UMC ligt ook onder het LandesKrankenHaus Innsbruck een tunnelcomplex, alwaar de artsen met wapperende witte jassen op omafietsjes van plaats A naar plaats B racen. Fijn om weer es op n fiets te zitten!
Verder weinig nieuws, de tijd vliegt voorbij, nog maar 1,5 weekje en dan breekt mn 2-weekse skivakantie al aan! Ich freue mich schon!
Virtie! Siui
BTW.
1. aa = ook
2. schwoel = homo
3. hai, mir leckt's am arsch = hallo (in baiern, duitsland)
4. francois monsieur = goedenavond mevrouw (in t frans, denkt michaelI)
5. süd tirol = gebied in italie, dat zich autonoom voelt en zowel bij oostenrijk als bij italie hoort, vaag gedoe, en ze praten onverstaanbaar!
6. Oostenrijk heeft hoogste morfinegebruik van Europa, omdat ze hier aan drugsverslaafden geen methadon geven, maar morfine (???!!!)
7. mierenhoop en vrachtwagen = de 2 NLse woorden die MII spreekt. Engels praat ie niet, wel italiaans, dus heb ik een heel consult in het italiaans bijgewoond, en tot mn grote verbazing verstond ik toch bijna 50% :-)