Heel veel gedoe, maar nu erg blij! - Reisverslag uit Obergurgl, Oostenrijk van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu Heel veel gedoe, maar nu erg blij! - Reisverslag uit Obergurgl, Oostenrijk van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu

Heel veel gedoe, maar nu erg blij!

Door: $iui

Blijf op de hoogte en volg SiuSan

29 Januari 2009 | Oostenrijk, Obergurgl

Na gisteren (het lijkt al eindeloos geleden) om 4.00 opgestaan te zijn en vervolgens een reis van 9 uur te hebben gemaakt met auto, vliegtuig, trein en bus was ik dan eindelijk in Sölden! Daar ging alles niet helemaal volgens plan. Ondanks mijn telefoontjes en emails was de skischool verbaasd dat ik er was en hadden ze eigenlijk geen onderdak voor me. Na wat rondgebel kon ik wel in een kelderkamer in Zwieselstein (dorp naast Sölden, waar nix is en de laatste bus rijdt om 19u) wonen. De kamer was op zich niet eens zo slecht (het had een bed en een kast) en mn medebewoonster was ook erg ok. Maaarrrr.. Er was geen frisse lucht, want mn raam was ondergesneeuwd, het was er al in geen tijdens gestofzuigd, de verwarming deed het maar matig en het was er ontzettend muf. In het begin viel het me niet zo op, maar ik kreeg steeds meer last van mn neus en mn keel en halverwege de nacht voelde k me alsof ik net 3 pakjes sigaretten had gerookt, oude astmakwaal kwam om de hoek zetten, niet relaxed. Na deze rampnacht nam ik me voor hier niet nog een nacht te blijven. Bovendien had ik daar geen internet, geen kookgelegenheid, geen winkel, nix.
Toevallig kende ik Roland, een nederlander die bij een andere skischool werkt, in Obergurgl (een ander dorp in hetzelfde dal) en hij had me laatst uitgebreid verteld hoe relaxed alles daar geregeld was en dat ik daar zo aan de slag zou kunnen. Na lang wikken en wegen verkocht ik mn ziel aan de duivel en liet de skischool in Sölden weten dat ik toch wat anders had gevonden. In de tussentijd hadden zij overigens ook geen andere woonruimte voor me kunnen vinden.
Dus nu ben ik in Obergurgl, waar ik morgen begin met een soort introductiedag en dan vanaf zondag wrs les geven. De baas van de skischool schijnt volgens al mn nieuwe collega's heel relaxed te zijn en mijn eerste indruk was ook goed:). De skischool heeft een oud hotel gekocht en daar wonen we met zn allen in, heel gezellig, had binnen een half uur al 20 collega's leren kennen, waaronder een NLs meisje, een zweeds meisje, een slowaakse jongen, een NLse jongen en een hoop britten. Ik heb op het moment mijn eigen 2-persoonskamer met badkamer, maar krijg er over 2 weken als het hoogseizoen begint wrs wel iemand bij. Ik heb dus ook internet op mn kamer en alles in het dorp is op loopafstand. De skischool kan me het hele seizoen gebruiken, maar willen me ook een weekje vrij geven als Rasto komt (eerste week van maart!!! :D). Tot nu toe bevalt het hier dus heel goed!
Daarnet heb ik met 3 andere meisjes gegeten en nu ga k al bijna slapen..

Tot zover eventjes, to be continued..
XXXsiusan

• 30 Januari 2009 - 07:56

Weetz:

Lekker lame van die skischool in solden zeg! Ik ben blij dat je nu een (beter) alternatief hebt gevonden. Geen gestress meer en lekker skien en kinderen naar de wc brengen ;-)

grtn Wietze

• 30 Januari 2009 - 15:25

Iris:

Jeetje mikkie man. Nou ja laat Solden dan maar zitten. Ik zou ook overgestapt zijn!! Relaxed dat je i-net op je kamer hebt en alles op loopafstand is.
    Leuk dat rasto de 1e wk van maart komt, kan hij ook skieen of ga je hem prive les geven ;-)?

Ciao!!
    xxx Iris

• 30 Januari 2009 - 19:28

Jorieke:

Onee, het was dus echt zo beroerd geregeld, als waar je bang voor was! Ongelofelijk! Maar wat fijn dat je uiteindelijk goed terecht bent gekomen. Dit klinkt een stuk professioneler en gezelliger!
    Is er al goede sneeuw? En een lekker zonnetje, net als bij ons?
    Have fun! Liefs Jorieke

• 31 Januari 2009 - 21:05

Herman:

Hoi Siu San,
    Fijn dat je toch nog goed terecht bent gekomen.
    Geniet lekker van de sneeuw en het skiën.
    Wij werken hier wel door!
    Gisteren nog in Utrecht geweest in het Centraal Museum, blijkt bija tegenover jullie huis op de Tolsteegsingel te liggen.

Herman

• 01 Februari 2009 - 09:39

Jeanet:

Nou San, dat kwam niet zo leuk binnen! Maat nu ziet het er toch prima voor je uit?! Ben benieuwd hoe het lesgeven bevalt! Veel succes en NOG meer plezier! Liefs, Jeanet