eerste dagen Kalafong! - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu eerste dagen Kalafong! - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu

eerste dagen Kalafong!

Door: Siui

Blijf op de hoogte en volg SiuSan

30 November 2005 | Zuid-Afrika, Pretoria

Hoi allemaal!

Daar zijn we weer! Inmiddels zijn we al een beetje geaklimatiseerd aan onze vergane vrijheid (dramatisch he ;-)). We hebben nu wat meer afleiding, wasnt intussen zijn we met t co-schap begonnen. ML op de obstettrie (=babies vangen) en ik op de gynaecologie (=kuttenkijken). Gisteren hebben we geregeld dat we tussen kerst en nieuwjaar nog een weekje vakantie hebben, dus dat voelt wel lekker! Kalafong (ons ziekenhuis) is een perifeer ziekenhuis van het AHP/AHT (lokale "AZU") en ligt op ongeveer 35 minuten vroem vroemen vanaf ons bed. Gelukkig beginnen we pas om 7.15, dus we kunnen lekker uitslapen tot 5.45 :-D
We mogen erg veel zelf doen, maar krijgen ook erg weinig begeleiding hierbij, dus eiegnlijk doen we maar wat.. We zijn dan ook blij als we weer in onze chico stappen en de stress eruit kunnen rijden!
Het Kalafong is best een groot ziekenhuis, waarbij alle gangen tussen de wards (=afdelingen) in de buitenlucht zijn, maar overdekt door golfplaten. De wards zijn een soort langwerpige gebouwen (alleen begane grond) en de pt kunnen direct uit hun zaal de tuin in. Verder is er nog een main building en een labour ward building.
Vandaag hebben we voor het eerst bloed geprikt bij HIV patienten, was best spannend, vooral toen k erachter kwam dat k DOM DOM DOM was vergeten handschoenen aan te doen DOM! Niet meer vergeten dus..
Gisteren zijn we naar Menlyn Mall geweest, dit is een gigantisch winkelcentrum, wara je na een week rondlopen nog niet alle winkels hebt gezien. Ik heb teenslippers gekocht, want ML vindt dat ik daarop moet leren sloffen (eg afrikaans!).
Maandag zijn we het kakelende kippenhok bij ons thuis ontvlucht en zijn we lekker in het park bij het universiteits sportcomplex gaan liggen, baie rustig! (dit ligt dus 5 km verderop, dus onze afrikaanse auto skills groeien met de dag!
Tsja, wat willen jullie verder nog horen?
Ons adres natuurlijl zodat jullie ons met kerstkaarten kunnen overladen, nou hier komt ie dan:

Marlies van der Goes en SiuSan Oei
C/O Mrs. M.C. Reyneke
University of Pretoria
PO Box 667
Pretoria 0001, South Africa

Nu gaat deze compu ruimte bijna dicht, dus gaan we maar es naar huis, waar de rest wrs al bezig is met de voorbereidingen voor de braai (=BBQ) van vanavond, dit wordt altijd gedaan als er t weekend erop mensen weggaan..

Liefs en kusjes ;-)

ML en $$

• 30 November 2005 - 14:06

Iris:

Klinkt goed.. komt er ook speciaal lokaal vlees op de braai??

Greetz Iris

• 01 December 2005 - 06:53

Truke:

ha San,
    het is vroeg in de ochtend,maar ik besef dat jullie al een tijdje aan het werk zijn. Waarschijnlijk heb je nu je eerste zelfstandige visite gelopen. Ging het goed?Ik heb net je geld overgemaakt. Ik hoop dat het allemaal gelukt is.
    liefs mama.

• 01 December 2005 - 10:07

Liang:

mail ontvangen en in de stemming gebracht.volgende keer reactie in het swahili !!!!

• 01 December 2005 - 12:36

Femke + Collega's:

Oei Oei oei, zal Jacobine zeggen :) Wat een belevenissen zeg, zo de eerste paar dgn. Je werk is ook beister interessant als ik het zo lees... ik weet niet of jij er ook zo over denkt?!
    Vanuit het diak veel groetjes van al je ex-collega's en succes!
    De oogjes.