superdag en verkleedpartij - Reisverslag uit Innsbruck, Oostenrijk van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu superdag en verkleedpartij - Reisverslag uit Innsbruck, Oostenrijk van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu

superdag en verkleedpartij

Door: $iui

Blijf op de hoogte en volg SiuSan

08 Februari 2007 | Oostenrijk, Innsbruck

Na mn deprimerende bericht van 2 dgn geleden, tijd om wat vrolijkers op jullie beeldscherm te toveren :-)

Gisteren was de beste dag van t co-schap tot nu toe!! De eerste OK was weinig te beleven, maar de 2de OK ging t richtig loss!! Ik sloot weer de monitoring aan, nam het beademen van Michael II (arts ass) over en ineens kreeg ik de laryngoscoop in mn handen en stond er n anesthesie assistent naast me met n tube, tijd om te intuberen (beademingsslang in de luchtpijp brengen) :-D. Het ging dit keer echt heel soepel, ik zag de luchtpijp meteen en heb niet 1 tand afgebroken ;-) Ff checken natuurlijk en jawel, vesiculair ademgeruis over alle longvelden (sorry als t te medisch wordt, maar voelde me wel weer n echte clooney)! Ik was nog helemaal high van deze adrenalinestoot, toen ik ineens steriele handschoenen en een steriele jas aangereikt kreeg. Tijd om een centrale lijn te steken!! (Dit is een soort infuus in een ader net onder het sleutelbeen, hier zitten de longen ook, dus voor je het weet heb je een klaplong veroorzaakt). Nadat ik 2x een nieuwe handschoen kreeg, omdat ik me weer es onsteriel had gemaakt (flashback naar chirurgie) stak ik dan toch zowaar de naald in 1x in de v. subclavia! überProf. Balogh vond me een natuurtalent en van MII kreeg k n steriel schouderklopje. Het lukte me in een moment van extreme euforie zelfs om de centrale lijn met chirurgische behendigheid vast te hechten en toen kon ik dan echt eindelijk even bijkomen van alle (positieve) spanning en de status op mn gemak gaan bijschrijven. MII meende dat ik t verder wel alleen af kon en kondigde aan dat hij even koffie ging drinken :-p Anesthesistengrapje natuurlijk ;-) Begin eindelijk wat meer lol te hebben met MII, ook belangrijk vind ik altijd, maakt t werken wel wat relaxter.

Vandaag was t tijd voor de grote verkleedpartij. Ik mocht mijn blauwgrijze OK-kostuum inruilen voor een lichtgroen IC-outfit. Tijd voor een nieuwe werkplek. Leek me leuk en dacht dat ik me nu wat minder zou vervelen, maaarrrr... niets was minder waar. :-( Op de IC heb ik vandaag echt nix geleerd en nix gedaan, behalve dan wat lijnen eruit trekken en wachten tot het bloeden stopt, lekker suf. Gelukkig was het WK skiën in Aare op tv, dus heb ik de oostenrijkse helden maar aangemoedigd vanuit de koffiekamer :-) Eind vd dag kwamen er nog 2 trauma's binnen, dat was wel leuk. Alle trauma's hier zijn ski-ongelukken, begin al bijna bang te worden om de piste nog op te gaan :-S. De 16-jarige jongen met zogenaamd schedel-/hersenletsel bleek gelukkig een klein alcoholistje te zijn, die door alle alcohol flauw was gevallen tijdens t skien. Haha, looser!! De andere meneer had wel zn bovenbeen gebroken, zag er erg pijnlijk uit..

Oh ja, Michael I is weer terug uit Frankrijk, dus thuis is er ook weer wat meer leven in de brouwerij :-D
Das war es für jetzt, wie weet wat t weekend weer gaat brengen..

x$iui

ps. Geloof t of niet, maar vandaag lag er in Utrecht meer sneeuw dan in Innsbruck, toch t verkeerde land uitgekozen ;-)

• 08 Februari 2007 - 17:07

Tom:

Wow!
    Echt gaaf allemaal zeg... Ik zou ook wel eens willen intuberen en centrale lijnen prikken! Ben jaloers op je!
    Hopelijk kun je van het weekend ondanks de weinige sneeuw toch van de berg af glijden.

X Tom

• 08 Februari 2007 - 20:42

Jasper:

Hallo Suus,

Je maakt in elk geval genoeg leerzaams mee gezien jouw berichten. Persoonlijk zou ik er niet graag mee in aanraking willen komen. Laat mij maar bestellingen invoeren op een orderadministratie. Ach ja, ieder doet waar die handig in is.

Succes nog,

Jasper.

• 08 Februari 2007 - 20:56

Jan Willem:

Ik lees toch liever leuke ski verhalen.....
    DVD's zijn onderweg

Hey! superarts!
    goed man!

• 09 Februari 2007 - 12:13

Vince:

Hey natuurtalent! Keep up the good works! En als de sneeuw aldaar omgekeerd evenredig is met die hier, zit je nu weer op (sneeuw)rozen!

Groens!

• 11 Februari 2007 - 17:51

Herman Van Der Kooij:

Hoi Siu San,
    We zijn net terug van de verjaardag van Oma en daar kreeg ik van je moeder alle gegevens van je web-site. Erg leuk om te lezen hoe het met je gaat. Wij gaan zo aan de boerenkool, lekker Hollands. Tip om met leuke mannen in contact te komen: jeuk aan zijn knie en dan zeg je:"Ik heb jeuk aan jouw knie". Dat deed een leerling afgelopen vrijdag bij me. Ik moest erg lachen dat begrijp je.

Succes daar en laat je neit verblinden door de sneeuw.

Groeten van Herman en Bert