Horny Smokovec - Reisverslag uit Poprad, Slowaakse Republiek van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu Horny Smokovec - Reisverslag uit Poprad, Slowaakse Republiek van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu

Horny Smokovec

Door: $iui

Blijf op de hoogte en volg SiuSan

02 Augustus 2007 | Slowaakse Republiek, Poprad

Dag allemaal!
Even een kort berichtje in afwachting van mijn trein (heb de vorige net gemist en moet nu een uur wachten). Zit nu in een internet cafe in Stary Smocovec, dat is een klein toerististendorp vlakbij Poprad. Horny Smocovec is dus een ander dorpje, horny betekent hier dus blijkbaar iets anders ;-) in het slowaaks. Het doet me denken aan de Efteling, maar dan in het echt, alles is extreem pitoresk, behalve dat het allemaal wat vervallen schoonheid is als je wat beter kijkt.

Nog even vanaf het begin: Maandagavond Bratislava ingegaan, want Petra en Toco gingen naar toneel in het stadskasteel en ik zou intussen gaan rondlopen door stad. Maar t leek me leuk om mee te gaan naar dat toneelstuk, dus ben k gaan vragen of ze nog kaartjes hadden en die hadden ze, dus zo belandde ik op de voorste rij! Het was wel in het slowaaks gesproken, maar er werd levendig gespeeld en de acteurs kwamen regelmatig zo dichtbij dat ze bijna bij me op schoot zaten, dus er viel genoeg te zien. Erg leuk! T duurde tot 23.30 en daarna gingen we nog wat drinken enzo werd het weer heel laat... :-( Zwaar leven vakantie.. ;-)

Ben dinsdag aangekomen in Poprad, waar Jarka (kamaradka (=vriendin) uit Solden) me gelukkig al stond op te wachten op het station. Ik kon bij haar thuis logeren en heb er een heel grote kamer, erg relaxed! We kletsten even bij en toen ging ze me de buurt laten zien per mega-auto (ze werkt als supervisor voor een wegenbouwbedrijf). Twee collega's gingen ook mee, erg gezellig! Ze rijden hier afrikaanse stijl" links inhalen en overal 50 km te hard! We reden door Tatranska Lomnica en Stary Smokovec en wandelden daar klein stukje door dorpjes, zodat ik de weg alvast beetje wist voor mn grote wandelavonturen.
Gisteren een wandeling van 5 uur gemaakt. Het was bewolkt en koud, dus ben niet te hoog de bergen in gegaan, maar het was een goeie exercise voor mn bergbeklim spieren! 's Avonds naar Strbske Pleso (ja, spreek dat maar ns uit!!) met Jarka en de anderen, erg mooi meer bij zonsondergang gezien daar :-)
Vandaag mn spieren wat rust gegeven door met de kabines omhoog te gaan naar de een na hoogste bergpiek: Lomnicky Stit. erg mooi uitzicht!! Echt genieten! Boven wat rondgelopen en verder vandaag door de dorpjes hier gewandeld.

Morgen naar Wenen..
Moet naar mn trein, voor k m weer mis :-)
xSiuSan

ps. pivo=bier, kofola=soort cola, medwed=beer, dobre=goed, ahoi=doei etc :-)

XXX

• 02 Augustus 2007 - 18:08

Marlies:

Hee collega!

Ik ben ook in Tatranska Lomnica en op de Stit geweest... Wat grappig! Heb je al ervaring met de Slowaakse routebordjes in de bergen? Waar staat '1 uur' deden wij er 2 over! (en zo beroerd is mijn conditie toch niet...?) Succes!

Op z'n Slowaaks: Ahoi!
    Marlies

• 02 Augustus 2007 - 20:51

Ben:

het mooie is, dat in polen, hongarije, servie, slovenie, alles het zelfde is: pivo, dobre, kwala, djenkoejn, etc

dobre noche.

• 06 Augustus 2007 - 08:37

Herman:

Hoi Siu San,

Leuk om je belevenisssen te lezen. Wat maak jij toch allemaal mee. Geniet maar lekker van de laatste dagen. We zien elkaar zondag.

Groeten,

Herman