turbotrip door Slowakije - Reisverslag uit Innsbruck, Oostenrijk van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu turbotrip door Slowakije - Reisverslag uit Innsbruck, Oostenrijk van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu

turbotrip door Slowakije

Door: $iui

Blijf op de hoogte en volg SiuSan

03 Maart 2008 | Oostenrijk, Innsbruck

Hoi allemaal,

Even een kort berichtje op doorreis door Innsbruck..

Ben dus vrijdagochtend in Wenen aangekomen en daar afgehaald door Rasto en Ferro, 2 slowaken, waarvan ik de laatste nog niet kende. In hun kleine rode Ford Fiesta zijn we naar Bratislava geraced, waar we gelunched hebben. Daarna verder naar Povazka Bistrica (Noord/midden slowakije) om Rasto´s spullen op te halen en door naar de Spiss regio (oost Slowakije), een erg mooie regio met veel bergen en natuur en oude kastelen. Daar bezochten we Jarka (vriendin uit Sölden) en zochten we onze slaapplaats op, een vakantiehuisje (lees: oude hut met steenoven en open haard en bedstede achtige bedden, erg outback Slowakije!) van de familie van Ferro. Toen (0.00?) konden we dan eindelijk aan de Fernet (slowaakse schnaps), iets waar de mannen al de hele dag naar uit hadden gekeken.

Tweede dag maakten we een wandeling naar Spissky Hrad (kasteel van Spiss) en een rotsformatie, waar we een rots beklommen, super uitzicht! Toen het begon te regenen gingen we naar Aqua City, een giga zwembad/sauna complex, waar we 2 uur hebben liggen weken in verschillende thermische baden, tot onze huid bijna van onze vingers afviel :-D
We sloten de dag af met shoppen in een mall en eten in een pizzeria (eindelijk normaal eten!!!). Thuis vielen we direct (na de nodige Fernet) in slaap, heerlijk geslapen!!!

Gisteren een beetje uitgeslapen en toen de spullen weer ingepakt, Ferro thuisgeberacht en op zoek naar een skipiste. Uiteindelijk in Jasnabeland, waar het wel keihard sneeuwde. Lekker geskied, tot we helemaal doorweekt waren van de natte sneeuw. Snel alle natte kleren uit en weer in de rode fiesta terug naar P. Bistrica. Zo vroeg mogelijk gaan slapen (na een warme douche en een heerlijke maaltijd, erg fijn allebei!)

Vanochtend lekker uitgeslapen tot 3.00 :-(, want toen moesten we weg om op tijd weer in Wenen te zijn, wat een hel!
Afscheid van Rasto en lekker geslapen in het vliegtuig naar Innsbruck. Daar opgehaald door Tiroler moeders Elisabeth en Gertrud, die me mee op sleeptouw namen naar de Hungerburg (berg hier in Innsbruck), de altstadt en natuurlijk lekker ontbijten, koffie en lunchen :-) Erg gezellig,, fijn om weer hier te zijn! En ook erg aangenaam dat de zon hier schijnt na 3 dagen regen en natte sneeuw in Slowakije.. Zodadelijk met trein en bus naar Sölden, waar ik dan voor het avondeten ben..

Tot zover even.. Liefs, SiuSan

• 03 Maart 2008 - 12:47

Tom:

en...

• 03 Maart 2008 - 12:55

Weetz:

en... ;)

ik hoor steeds op de radio dat de sneeuw kut is overal. Niet in Solden?
    Veel plezier met skien!

• 03 Maart 2008 - 13:01

Weetz:

en... ;)

ik hoor steeds op de radio dat de sneeuw kut is overal. Niet in Solden?
    Veel plezier met skien!

• 03 Maart 2008 - 14:50

Laura:

klinkt heel gezellig allemaal!
    en ik snap best dat er geen antwoord op dat "en....." op je site komt ;)
    enjoy!

• 03 Maart 2008 - 17:16

Herman Van Der Kooij:

Hoi Siu San,

Vergeten je een goede vakantie te wensen, voor je weg ging vorige week. Dat doe ik dus alsnog, maar volgens mij lukt het aardig met die vakantie. Geniet er lekker van.

Groeten van mij en Bert

• 03 Maart 2008 - 18:43

SiuSan:

En.. het was erg gezellig ;-)

• 03 Maart 2008 - 19:40

Petra:

en....

• 03 Maart 2008 - 19:41

Petra:

grapje, de rest hoor ik nog wel.

• 04 Maart 2008 - 09:09

Nel Van Der Kooij:

Lieve San,
    Wat heet.... turbotrip... Je hebt weer veel kunnen proppen in dat ene weekend. En genoten, begrijp ik, ondanks sneeuw en regen. Leuk dat je een gezellige en zonnige ochtend had in Innsbruck met Elisabeth en Gertrud. En nu dan nog lekker 10 dagen genieten in Sölden, hopelijk met sneeuw en redelijk weer.
    Veel plezier.
    Liefs van Nel.