Die Rinne gefahren!!! - Reisverslag uit Sölden, Oostenrijk van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu Die Rinne gefahren!!! - Reisverslag uit Sölden, Oostenrijk van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu

Die Rinne gefahren!!!

Door: $iui

Blijf op de hoogte en volg SiuSan

10 Maart 2008 | Oostenrijk, Sölden

Grüss Gott ma madle und buhe!!

Ben hier nu een week en de eerste week was n beetje saai, omdat ik veel alleen unterwegs was. En kzit gevangen tussen slowaakse en tjechische meisjes, die hier werken en de hele tijd in hun eigen taal praten en bezig zijn met afvallen enzo.. Maar ook wel weer handig, want ze leren me slowaaks, is mn vrijetijdsbesteding hier, kbegin al lichte vorderingen te maken..
Maaarrrrrr... Deze week is alles anders!!! Zaterdag heb ik met mn skilerarenvrienden (van de opleiding) in Obergurgl (dorp hier vlakbij, waar ze werken) geskied, leu om hen weer te zien, nu als volleerde skileraren, hihi!
En s avonds kwamen mn vrienden uit Frankfurt en heb ik n nachtje bij hen in Vent (ander dorp hier in de buurt) gelogeerd, erg gezellig! Vandaag zijn we begonnen met onze skiles bij Pitz Peter, de beste skileraar die er is!!! Nix niet rustig inkomen, nee hoor, meteen vol gas de pistes af (en dat was alleen maar de warming up). Na 10 minuten op de piste vond hij dat we wel klaar waren voor t echte werk en zijn we verder alleen nog maar gelände (off piste, tussen de bomen dus) geskied. Gaaf!! :-D Superzwaar, maar wat leer je veel techniek als je niet op de piste skiet! Na een halve dag tussen de bomen op de ongeprepareerde sneeuw, bleek dat ook dit alleen maar een voorbereiding was geweest op het echt werk, en we hadden er al zo'n werk aan!! Maar goed, toen kwam t hoogtepunt van de dag: Die Rinne fahren!! :-D Dat is een soort ravijn of gorge, geen idee hoe je t in t NLs vertaald.. Het ziet er supersteil uit, onder de lift en iedereen kijkt er altijd vol ontzag naar vanuit de gondel.. Er zijn ook vaak lawines enzo, maar gelukkig is Pitz bergführer en weet ie wanneer t wel en niet veilig is. Anyway, dankzij onze training tussen de bomen ging t eigenlijk verbazingwekkend soepel! Geen moment de controle over onze ski's verloren en heel relaxed naar beneden geskied. Wel zwaar voor de quadriceps, maar LEKKER!!! :-D 'voll geil!' (zoals ze hier zeggen).
Daarnet heerlijk gebadderd, mn benen zijn echt appelmoes!! En moe ben k ook, was vanochtend al om 6u op om te helpen met t ontbijt bij Liesel..
Vanavond ga k nachtje bij Liesel slapen, want Helena krijgt bezoek van haar (ex?)vriendje en mijn ex-skileraar, dus ik ben niet gewensd, en ik wil er ook helemaal niet bij zijn ;-)
Morgen geht's wieder richtig los me Pitz, dus kga lekker vroeg ins bett!

Groetjes uit t geweldige Oostenrijk, mein zweite heimat! XXX siusan, pistensau!!

• 10 Maart 2008 - 17:12

Laura:

madwoman!!!
    maar wel supercool!
    ptizze

• 10 Maart 2008 - 17:45

Weetz:

Ik dacht dat off piste not done was? maar goed wel heel stoer :D

grtn Wietze

• 11 Maart 2008 - 08:44

Judith:

SUPERgeil!!
    Jaja.. so ist das ;)

xx

• 12 Maart 2008 - 16:00

Nel Van Der Kooij:

Lieve help, San, ik vind het allemaal knap eng wat je uithaalt, maar kennelijk ben je er bedreven genoeg voor. Blijf wel in leven alsjeblieft!
    Alvast een goede reis naar huis gewenst!
    Liefs,
    Nel