Venco verovert Zuid-Afrika (en de wereld..)
Door: $$ en ML
Blijf op de hoogte en volg SiuSan
18 Februari 2006 | Zuid-Afrika, Pretoria
Hier komt het eerste berichtje vanuit het zon- (en mooie mensen) overgoten Capetown. Onze chico heeft ons zonder problemen (wel wat nieuwe geluidjes) naar Capetown gebracht en we zijn midden in de plaatselijke Gayparade beland. Kortom, Capetown is overvol momenteel!
Even denken, het laatste bericht was uit Plett Bay. Nadat de BP man Brandon onze chico in 5 seconden gekraakt had met slechts een schroevendraaier en een ijzerdraadje (wij kunnen het nu ook!) reden we verder naar de volgende bestemming. Onderweg dropten we onze nieuwe vriendin en lotgenote Petra af in the middle of nowhere, waar ze in een kamp werkte met probleemjongeren, omringd door de mooiste natuur die je je op n werkplek kunt voorstellen..
Wilderness
Het volgende station werd Wilderness, weer een plaatsje aan de Garden Route. Het belangrijkste wat ik me herinner zijn de matrassen en donzige dekbedden in Wilderness. Voor het eerst in drie weken hebben we een heerlijke nacht gemaakt en zijn we door al het gerommel van dormgenoten heengeslapen! De dag erna was het slecht weer (plaatselijk) en gingen we over op plan B: grotten bezoeken. We reden naar Oudtshoorn, wat bekend is om alle struisvogelboerderijen. Ongelooflijk wel een hoeveelheid van die beesten! Het slechte weer was spoorloos, want we hadden weer een bergketen getrotseerd. 30 km boven Oudtshoorn waren de Kango Grotten. De keuze tussen een normale en een adventure tour was eenvoudig (sinds de bungee is niks ons meer teveel). 1,5 uur lang hebben we door de grotten, die overigens heel indrukwekkend waren, geklauterd. Het was een tour die je je in Europa weer niet kan voorstellen. We waren met zijn zessen en een ontzettende homo (homoos in NL zijn er echt nix bij, hij had zn roeping als steward gemist) als gids en hebben moeten kruipen, glijden en klimmen door ruimtes van slechts 40 bij 30 cm! Niks voor mensen met claustro, maar voor ons was dat uiteraard geen probleem.
Mossel Bay
De volgende overnachting was in Mossel Bay. Als backpacker hebben ze daar een oud treinstel en we sliepen dus in een coupe. Behalve de entourage was er weinig bijzonders te ondernemen, we waren dan ook de enige in de hele dorm! :-)
's Morgens zijn we vroeg opgestaan, want de rit naar Capetown stond voor de boeg. In het plaatselijke Protea (niveau Hilton) hotel hebben we het duurste ontbijt van de reis meester gemaakt en vol verse vitamines zijn we naar Capetown gescheurd.
Capetown
We hadden een backpacker geboekt in Long Street, de uitgaansstraat. Het was dan ook de eerste keer dat we de chico niet op een bewaakte parkeerplaats konden stallen, wat ons erg aan het hart ging. In Kaapstad viel ons al snel op dat we ons tussen mooie, hippe mensen bevinden en de main activity is jezelf showen en uitgaan. Wij flaneren dan ook dagelijks in onze Billabong en Roxy outfits over Longstreet :-) De sfeer is even wennen, want het lijkt alsof we de enige zijn met ambitieuze plannen (de Tafelberg beklimmen, Robben Island bezoeken, wine tasting etc.). De eerste avond in onze BPer werd gelijk een bring-your-own-braai georganiseerd, dus we kunnen vertellen dat de Kaapse visjes ook goed smaken. Onze watermeloen en blauwe kaas (niet in combi, hoor!) deden het ook goed. Deze avond zijn we maar vroeg gaan slapen om ons op dit geheel voor te bereiden.
Onze eerste hele dag in Kaapstad zijn we maar gelijk de stad ontvlucht. We hebben met de chico over Cape Peninsula (het schiereiland) getourd. De uitzichten op de zee waren echt overweldigend!! Heel raar dat direct uit zee bergen van 1km hoog ontstaan.. We genoten van de rondrit door lekker rustig aan te cruisen :-D. Daarna hebben we ook Cape Point en Cape of Good Hope bezocht als rasechte toeristen. Helaas lag Cape Point totaal in de wolken, dus van een uitzichtje was geen sprake :-( Die wolken hier zijn heel typisch! Komen over de bergen heen rollen als stoom over de rand van een pan. Heel bizar! Zodoende liggen de bergen in dikke mist (en regen), terwijl het een paar km verder stralende zonneschijn is! Bij Simons Town zagen we een kolonie bewegingsloze pinguins op t strand zitten. Ze waren veel kleiner dan ML had verwacht! Het leken haast meerkoetjes!
's Avonds gingen we lekker uit eten. Is hier zo goedkoop, dat je het voor het geld niet hoeft te laten (hoofdgerecht in goed restaurant is rond de R40,- = ongeveer 5-6 euri), andere dingen zijn in Capetown overigens duurder dan in de rest van het land.. Na het eten even uitgebuikt en toen onze vrienden uit Swaziland in de buur-BPer opgezocht.. De stinkende aussie is er ook weer bij, hahaha! Daar lekker op t balkon gehangen met n drankje en toch maar niet gaan stappen. Toch weer "vroeg" (1.00?) naar bed.
Vandaag was een loze dag. We hebben wat regeldingetjes gedaan. We wilden naar Robben Island, maar de tours zaten vol. Toen wilden we gaan surfen, maar aangekomen in Muizenberg Bay (DE surf hotspot hier) bleek dat daar weer een van de wolken over de baai aan het trekken was, slecht weer dus :-(. Hierdoor afgehaakt, streken we maar neer in restaurantje en aten lekkere lunch met uitzicht op surfend schoon. Thuis even opgefrist en hier zitten we dan weer. We wilden eigenlijk naar de film (Munich), maar zijn al weer te laat, passend in de trant van de dag. Zo maar koken en dan eindelijk eens het nachtleven van Capetown verkennen met onze Swazivrienden en nieuwe CT-vrienden.. Lekker stappen tussen de homoos en travoos!
Ahh, we zijn het belangrijkste van deze heuglijke dag vergeten. We waren zomaar in een Spar supermarkt en liepen ineens tegen echte Hollandsche Venco drop aan! Fantantisch, we hebben in tijden niet zoooo genoten van een dubbelzout dropje! :-)
Kusjes en dropjes,
$$ en ML