Jetlag en Whitianga.. - Reisverslag uit Whitianga, Nieuw Zeeland van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu Jetlag en Whitianga.. - Reisverslag uit Whitianga, Nieuw Zeeland van SiuSan Oei - WaarBenJij.nu

Jetlag en Whitianga..

Door: $iui

Blijf op de hoogte en volg SiuSan

27 Augustus 2009 | Nieuw Zeeland, Whitianga

Hey all!

Goeiemorgen! Bij ons is het 7.45 (27/8), dus bij jullie 21.45 (26/8).

Hierbij even een kort berichtje om te laten weten dat we goed zijn aangekomen :) We brachten meer dan 24 uur in het vliegtuig door, waarvan we het grootste deel van de tijd sliepen in een poging geen last te krijgen van jet lag. We vlogen eerst naar London, waar we wat tijd hadden om te tax-free shoppen en te eten (MLsio, we hebben bij hetzelfde restaurant gegeten als toen we naar ZA gingen!!). Vervolgens een vlucht van ca. 12 uur naar Hong Kong, waar we weer een benenstrek pauze namen en ten slotte weer een vlucht van ongeveer 12 uur naar Auckland, de hoofdstad van New Zealand. We werden behoorlijk verward van alle verschillende tijdzones, zo waren we bijvoorbeeld net wakker en hadden ons ontbijtje achter de kiezen (Londonse tijd), toen we in Hong Kong aankwamen en het daar ineens namiddag was, zodat we terug in het vliegtuig meteen doorkonden met het avondeten en weer konden gaan slapen.

Op Auckland werden we opgehaald door een aardige meneer van het auto verhuur bedrijf, die ons naar onze Toyota Sunny bracht (hoopvolle naam). Het weer dacht er blijkbaar ook zo over, want na een regenachtige ochtend brak de zon door zodra we geland waren, zodat we de hele dag in t-shirt konden doorbrengen en zelfs buiten in het zonnetje lunchten! Super! Wie zegt dat nu geen goed seizoen is om in NZ te reizen??

Ik trok de stoute schoenen aan en reed ons (erg langzaam een voorzichtig uiteraard, maak je geen zorgen papa) veilig weg uit Auckland over de linker weghelft. Even wennen weer, maar het ging toch vrij soepel. De landschappen wisselden zo snel als je met je ogen kon knipperen! We hadden besloten eerst naar de Coromandel Peninsula te rijden. Daar veranderde het landschap van groene teletubbie heuvels in rotsige kliffen aan zee en vervolgens weer in een soort oerbos met allerlei exotische en gigantische bomen en even later reden we weer door een soort heide landschap.. Bizar en erg mooi! Wat we wat minder mooi vinden is de NZse architectuur: alle huizen lijken op een soort sta-caravans/ bungalowparkhuisjes. Niet echt pitoresk ofzo :p Moe als we waren maakten we toch een paar stops, om een oeroude en enorm grote boom te bewonderen bijvoorbeeld en een korte wandeling naar een waterval. Ten slotte reden we over een dirt road naar Whitianga, een stadje aan de oostkust van het schiereiland. Intussen reed Jorieke. Ze was er aanvankelijk niet erg happig op om te rijden, maar deed het uiteindelijk na enig aandringen van mijn kant en ze bleek een geboren linksrijder! Ik ben erg trots..

Onze backpacker in Whitianga is keurig en schoon en wordt gerund door warrige Korsakoff achtige mannen. Geen probleem, go with da flow! Gisteravond dus eventjes een snelle pasta met rode saus in elkaar gedraaid en daarna al vrij snel knock out gegaan in bed. Heeeeeeeerlijk geslapen vannacht en klaar voor een nieuwe dag in het prachtige NZ!

Dus tot snel weer!! See ya!

SiuSan (ook nam,ens Jorieke, die nog onder de douche staat)

• 26 Augustus 2009 - 20:42

Weetz:

jaloers...
    en erg benieuwd naar de foto's :D

• 26 Augustus 2009 - 23:14

Jeanet:

Fijn zo snel iets te horen! Ik wil ook naar NZ!! Veel plezier, liefs, J

• 27 Augustus 2009 - 10:33

Herman:

Lieve San,
    Fijn dat jullie goed zijn aangekomen en dat jullie het direct al naar jullie zin hebben. Geniet maar lekker.
    Ewoud en Ellen hebben afgelopen maandag een dochter gekregen (Sofie).
    Tot horens en een dikke kus van Herman en Bert

• 27 Augustus 2009 - 13:26

Nel Van Der Kooij:

Een goed begin, San!
    Leuk om weer met je mee te kunnen reizen, zeker voor een huismus als ik... Zo kom ik nog eens ergens.
    Nel